Logo

Projekt logo
Rendezvénynaptár
2024. Március »
HKSzCsPSzV
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Feliratkozás hírlevélre
E-mail cím:

magyar english
Elolvastam és elfogadom az Adatvédelmi szabályzatot
Hozzájárulok személyes adataim kezeléséhez
PROGRAMAJÁNLÓ
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 Akadálymentes verzió Főoldal Nyomtatás Elérhetőségek  
 

LÁTNIVALÓK/CSALáDI HéTVéGE

Tematikus útvonalak és programtervek

Aktív kikapcsolódás az egész családnak!

3 napos családi programterv Kaposváron és a Zselicben

Az alábbi 3 napos programajánlatunk révén lehetősége nyílik az egész családnak megismerkedni Kaposvárral és a Zselic vidékével, sokszínű programkínálatunk lehetőséget biztosít minden generációnak az aktív kikapcsolódásra.

Szerezzenek nálunk életre szóló élményeket!

Képekre kattintva megtekinthetik a látnivalókról készült fotógalériát.


1. nap – péntek délután

Zselici Csillagpark

A Zselici Csillagpark felejthetetlen élményeket kínál minden látogató számára, aki fogékony a természet és a minket körülvevő Univerzum megismerésére. A Zselici Tájvédelmi Körzet, amelynek szívében létesült a Csillagpark, 2009-ben nyerte el a Nemzetközi Csillagoségbolt-park címet. 

A mesterséges fények hiánya, az alacsony szintű fényszennyezés miatt a csillagos égbolt olyan részleteit is láthatjuk szabad szemmel, amelyeket máshonnan lehetetlen megfigyelni. Mindemellett, a somogyi erdő is számtalan felfedeznivaló értéket rejt. A látogatók nem csak nappal, de éjszaka is különböző programokon vehetnek részt, ahol megismerkedhetnek természeti kincseinkkel: a tájjal, az erdővel és az égbolt csodáival.

A Csillagpark programkínálatában megtalálható nappali és esti távcsöves bemutató, csillagászati kiállítás, planetáriumi ismertető előadás és nappali természetismereti túra.

További információkról és a meghirdetett programokról tájékozódjon a Csillagpark honlapján!

 

Kapcsolat:

Cím: 7477 Zselickisfalud 064/2. hrsz.

Tel.: +36 82 505 180

E-mail: info@zselicicsillagpark.hu

Web: zselicicsillagpark.hu

 

2. nap – szombat délelőtt

Fekete István Látogatóközpont

A Deseda-tó partján egy hajótestet megelevenítő különleges épületben várja a Fekete István Látogatóközpont a természetbarátokat – kicsiket és nagyokat egyaránt.

Játékos ismeretszerzési és szórakozási lehetőséget nyújtanak a Deseda-tó élővilágát bemutató interaktív játékok: a tapintható szőrmék, lábnyomok, a „meglepetés-asztal”, a memória-, társas- és kirakó játékok, a tanösvények, állatmegfigyelők, a rovarház, a hangyavár a számtalan madárodú és azok lakói.

Ha időnk engedi, egy kirándulóhajókázás keretében elmerülhetünk a tavi élővilág szépségeiben is, de csónak- és biciklikölcsönzésre révén aktív időtöltésre is lehetőségünk nyílik.

További információkról és a meghirdetett programokról tájékozódjon a Fekete István Látogatóközpont honlapján!

 

Kapcsolat:

Cím: Toponár, Deseda

Tel.: +36 30 869 6051

E-mail:zsuzsibaki.smmi@gmail.com

Web: deseda.smmi.hu

 

2. nap – szombat délután

Virágfürdő

2006 nyarán nyitotta meg kapuját városunk büszkesége, a Virágfürdő, amely a Dunántúl legnagyobb egybefüggő vízfelületű élményfürdője. 

A Virágfürdő a nyári szezonban 17-féle, összesen 46 db látványelemmel várja az érdeklődőket - családi csúszda, barlangcsúszda, kamikaze csúszda, vízfüggöny, sodrófolyosó, vízgombák teszik élménnyé a fürdést. A szabadtéri strandfürdő területén a kicsik külön gyermekmedencében fürödhetnek. Az önfeledt pancsolás öröméről a föléje épített árnyékoló gondoskodik.

A fedett élményfürdőhöz kapcsolódó 28-31°C hőfokú kültéri élménymedence, sodrófolyosóval, nyakzuhanyokkal és víz alatti pezsgőlapokkal, valamint a 36-38 °C vízhőmérsékletű pezsgőmedence teljessé teszik a családi kikapcsolódást még kedvezőtlen időjárás esetén is.

Mindemellett két fedett uszoda, három gyógyvizes medence és 2019-ben teljes körűen felújított szaunavilág - fény- és illatterápiás finn szauna, infraszauna, gőzkabin és sószoba várja az ellazulni vágyókat.

További információkról és a meghirdetett programokról tájékozódjon a Virágfürdő honlapján!

 

Kapcsolat:

Cím: 7400 Kaposvár, Csík Ferenc sétány 1.

Tel.: +36 82 321 044

E-mail: info@viragfurdo.hu

Web: viragfurdo.hu

3. nap – vasárnap

Katica Tanya – Az élmények hazája

A Katica Tanya felejthetetlen kalandokat kínál, legyen szó forró nyári napról vagy hideg téli délelőttről. A Magyarországon egyedülálló Élményközpontban több, mint 60 féle kül-, és beltéri játszóalkalmatosság várja vendégeket - többek között fedett óriás csúszdapark, többszintes felnőtt és gyermek játszólabirintus, 13. századi mintára épített palánkvár és óriás hajítógép, kültéri csúszdapark, gokártpálya, vizibiciklik, kézi kompok és trambulinpark.

A játékok és a szórakozás mellet a természeti értékeké a főszerep. A birtokon élő őshonos magyar háziállatok zömét bátran meg lehet simogatni, hiszen emberközelben nőnek fel. Iskolai szünetekben, hétvégén naponta többször szerveznek állatsimogatást. Az Élménypark számára a környezetünkkel való harmóniában élés a legfontosabb alapelv, így energiaigényét kizárólag megújuló forrásból biztosítja.

További információkról és a meghirdetett programokról tájékozódjon a Katica Tanya honlapján!

 

Kapcsolat:

Cím: 7477 Patca

Tel.: +36 30 411 6002

E-mail: info@katicatanya.hu

Web: katicatanya.hu

 
Tourinform logo Kaposvár és a Zselic Vidéke TDM Egyesület EDEN - Kíváló Európai Desztinációk
Jelen honlap tartalmáért a Kaposvár és a Zselic vidéke TDM Egyesület felelős.
Látogatók száma 2007.12.10. óta: 5 464 865
Adatvédelem