Logo

Projekt logo
Rendezvénynaptár
2024. Március »
HKSzCsPSzV
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Feliratkozás hírlevélre
E-mail cím:

magyar english
Elolvastam és elfogadom az Adatvédelmi szabályzatot
Hozzájárulok személyes adataim kezeléséhez
PROGRAMAJÁNLÓ
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 Akadálymentes verzió Főoldal Nyomtatás Elérhetőségek  
 

LÁTNIVALÓK/KERéKPáROS / SEGWAY TúRáK

Két keréken Kaposvár és környékén


A Kaposvár körüli kerékpárút hálózat összeköti a város nevezetteségeit, kulturális örökségét. Megközelíthetők a külső városrészek látnivalói, a Zselic, és körülkerekezhető a Deseda-tó.

Kerékpáros közlekedés Kaposváron

Kaposvár belvárosában 2012-ben kerékpáros fejlesztések zajlottak, így most a városban a kerékpárosok számára kijelölt útvonalakat találunk. Kerékpárutak, kerékpársávok  eddig is voltak már a városban, most azonban egyirányú utcák nyíltak meg a kerékpárosok számára, hogy a forgalommal szemben is haladhassanak. Nyitott kerékpársávokat festettek fel, ahol a keskeny utcák csak ezt a lehetőséget tudták biztosítani. A kerékpáros nyomok a többi közlekedő figyelmét is felhívják a kerékpárosok közlekedésére, és a két keréken közlekedőknek is segítenek tájékozódni az úttesten. 

 

A kaposvári Tourinform irodában bérelhet hagyományos kerékpárt is bukósisakkal, zárral együtt. További információ: 7400 Kaposvár, Fő u 8.   Tel.:82/512-921

Forrás: Kirándulások Kaposvár és környékén kiadvány ( mely irodánkban kapható, a szövegre kattintva online megtekinthető).

A linkre kattintva megtekintheti a város kiépített kerékpárútjait és kerékpártárolóit:

Kerékpáros térkép - Kaposvár és környékén


Deseda-tó


A Deseda hazánk egyik leghosszabb mesterséges tava, melyet a Deseda-patak felduzzasztásával alakítottak ki. Hossza mintegy nyolc kilométer, szélessége 300-500 méter. Több Kaposvár környéki települést, településrészt - Somogyaszaló, Toponár - is érintő partján horgászparadicsom, strand, hétvégi hobbikertek találhatóak, a tó körül kerékpárúton lehet körbekerekezni. A leghosszabb kerékpártúra útvonala csaknem 23 kilométer. A tavat 2 km híján végig aszfaltozott kerékpárút veszi körbe. 

Túraútvonal:  Kaposvár vasútállomás - Deseda, füredi átkötő út - Fekete István Látogatóközpont - Deseda északi vége - Deseda kilátó - Deseda gát - Kaposvár, vasútállomás ( 26 km)

Kerékpár bérlehető a Fekete István Látogató Központnál. További információ: http://tourinformkaposvar.hu/index.php?p=60


Kerékpáros Túraútvonalak / VillaBogart - Alsóbogát

Azoknak, akik könnyebb biciklis tereptúrákra vállalkoznának, nálunk lehetőség van Cross Country kerékpárokat bérelni. Akik pedig kocsival barangolnák be a környéket, azoknak az alább felsorolt túraútvonalak szintén segítségül szolgálhatnak.


1. Alsóbogát – Somogyvámos – Somogyvár – Alsóbogát (32 km)

2. Alsóbogát – Somogygeszti – Polány – Felsőmocsolád – Igal (63km)

3. Alsóbogát – Várda – Deseda – Kaposvár (~48 km)

Részletes túra útvonal leírás: https://www.villabogart.hu/blog/2018/3/6/tra-tvonalak

 

További információ: 

7443 Alsóbogát Szabadság utca 4

Tel.: +36 20 3620659

E-mail.: info@villabogart.hu

https://www.villabogart.hu/

 


Kerékpártúra a Zselicben

Útvonal : Kaposvár, vasútállomás - tókaji bekötőút - Szenna - patcai elágazó - Csillagpark - Csárdahely - Kisbőszénfa - Gálosfa - Hajmás - Kaposgyarmat - Cserénfa - Sántos - Kaposszentjakab - Kaposvár, vasútállomás ( 55,9 km)

Látnivalók:

- Szenna: Skanzen - A szennai Szabadtéri Néprajzi Múzeum Somogy megyeszékhelyétől, Kaposvártól 8 km-re található, és az országban egyedülállóan, helyi kezdeményezésre, egy élő faluban létrejött falumúzeum. Célja a Somogyban napjainkig fennmaradt talpas-favázas népi építészet emlékeinek az utókor számára történő megőrzése a szabadtéri néprajzi gyűjteménybe történő áttelepítésével.

- Patca: Katica Tanya

- Zselickisfalud: Zselici Csillagoségbolt-park

- Bőszénfa: Szarvasfarm -  Szarvassimogató, egyéb érdekes állatok bemutatója, étterem, vadászati kiállítás várja a betérő vendégeket. 

- Hajmás: Zselicvölgy Szabadidőfarm - A szabadidőfarm szolgáltatásai közé tartozik szálláshely - szolgáltatás, wellness - szolgáltatások , étterem , sportolási lehetőségek.

Bővebb információ a látnivalókról: https://www.tourinformkaposvar.hu/index.php?p=81

 
Tourinform logo Kaposvár és a Zselic Vidéke TDM Egyesület EDEN - Kíváló Európai Desztinációk
Jelen honlap tartalmáért a Kaposvár és a Zselic vidéke TDM Egyesület felelős.
Látogatók száma 2007.12.10. óta: 5 465 000
Adatvédelem