Logo

Projekt logo
Rendezvénynaptár
2020. Július »
HKSzCsPSzV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Feliratkozás hírlevélre
E-mail cím:

magyar english
Elolvastam és elfogadom az Adatvédelmi szabályzatot
Hozzájárulok személyes adataim kezeléséhez
PROGRAMAJÁNLÓ
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 Akadálymentes verzió Főoldal Nyomtatás Elérhetőségek  
 

LÁTNIVALÓK/KIRáNDULáSOK

Belvárosi séta útvonal


Kossuth tér – Nagyboldogassszony-templom - Nepomuki Szent János – Mária oszlop – Tesvérvárosi emlékkő – Erzsébet Szálló – Városháza – Kossuth-szobor – Időjárás házikó – Dorottya-ház – Kemény-palota – Európa park – Napkerék – Tótágas – Rippl-Rónai Múzeum – Arany Oroszlán Patika – Zsolnay kút – Hotel Dorottya – Zárda épület – Ádám-Éva ház – Szivárvány Kultúrpalota – Florentin - Négy évszak szökőkút – Ady Endre és Rippl-Rónai találkozása – Játszó kislányok - Berzsenyi park – Városliget

Belvárosi séták kiadvány, képekkel illusztrálva mutatja be  Kaposvár belvárosát.

http://tourinformkaposvar.hu/dox/ren16.pdf


Deseda-tó körül / Gyalog vagy biciklivel


 Kaposvártól északra található 8 km hosszú Deseda. A tó és erdővel tarkított környezete a kirándulóknak és a vízi sportok szerelmeseinek egyaránt kellemes időtöltést nyújt. A Toponárhoz közeli részét főként a fiatalok, a sportolást és a strandolást kedvelők látogatják. A Toponári rész az aktív kikapcsolódást teszi lehetővé strandjával, wakeboard pályájával, illetve itt található még a Fekete István Látogatóközpont, melyben a turisták megismerkedhetnek a Deseda tó élővilágával.  Míg a másik partszakasz a csendet, nyugalmat keresők pihenőhelye. Halállománya – melyben a magyarországi őshonos halfajok található-elismert horgászparadicsommá tette a tavat. Arborétumában sétákra, kirándulásokra, piknikezésekre van lehetőség. Az egész tó körül kiépített kerékpárút fut körbe.

Útvonalak:
-    Kaposvárról indulva Kaposfüreden keresztül a 67-es úton elérkezzünk a Deseda tóhoz, ha baloldalra fordulunk, az első lejárónál (Híd előtti leágazó) elérkezzünk a lombkorona tanösvényhez és az arborétumhoz, melyben megismerkedhetünk a tó növény és állatvilágával. Ha a második lejárónál fordulunk balra Somogyaszaló felé közeledve, akkor a Kalandjátszótér és a Kalandpályára érkezzünk meg. Ez útvonal megtehető autóval, autóbusszal illetve kerékpárral.

A távolsági buszpályaudvaron ( 7400 Kaposvár, Újpiac tér 1.)  induló buszok közül a Mernye, Somogygeszti, Ecseny, Balatonlelle felé közlekedő járatokkal lehet eljutni a látnivalókhoz.  https://menetrendek.hu/


-    Kaposvárról indulva a Mező utca, Guba Sándor utca felé vesszük az irányt. A Kaposvári Egyetemet elhagyva megérkezzünk Toponárra. A Toponári úton haladva balra kanyarodva elérünk a Kemping utcába. Az utca végén már tábla jelzi, ahol el kell kanyarodni a Fekete István Látogatóközpont felé. Ezen a partszakaszon található ingyenes strand, wakeboard pálya, büfé. Ez útvonal megtehető autóval, autóbusszal (18,8-as számú buszok - Toponár posta megálló), vonattal illetve kerékpárral.

A helyi buszpályaudvar : Kaposvár Tömegközledési Zrt - Kaposvár, Áchim András u .1.  http://www.kaposbusz.hu/index.php?pg=2&id=%20

Letölthető térkép:


Bőszénfa/Szarvasfarm - Zselickisfalud/Csillagpark / Biciklivel vagy gyalog és busszal


A Szarvasfarmon csoportok és egyéni látogatók számára kínálnak szabadidős és szakmai programokat a Zselic lankái között található vadgazdásban. Lehetőség van szelíd szarvasok simogatására, trófeagyűjtemény megtekintésére, traktoros vagy lovaskocsis szarvasnézésre.
A Kaposvárhoz közeli Zselici Csillagparkban távcsöves bemutatók, planetárium, meteorit kiállítás, a somogyi erdők növény és állatvilágát bemutató kiállítások, valamint éjszakai és nappali programok várják az idelátogatókat. A csillagvizsgáló környezetében található 25 méter magas kilátó páratlan kilátást nyújt a zselici tájra. A komplexum, valamint a térségben található 8 útvonal, amely kerékpárral és gyalogosan is járható, az 5 pihenőpont és a Ropolyi-tó környéke akár egész napos kikapcsolódást is biztosít az ide látogatóknak.
A táv megtehető busszal, autóval, busszal , kerékpárral (Szenna fele) .


Útvonal- Zselici Csillagpark

A Zselici Csillagpark Kaposvár központjától 25 km-re délre található. Kaposvártól két útvonalon közelíthető meg: 

Gépkocsival:
   1.  A Kaposvárt és Szigetvárt összekötő 67-es főúton haladva, amennyiben Kaposvár felől érkezünk, akkor Simonfa település után 2,5 km-re (az emelkedőt követően) a főútról jobbra nyíló, jól láthatóan kitáblázott erdei bekötőúton.  A Szigetvár felől érkezőknek Bőszénfa után 2,6 km-re kell balra bekanyarodni ugyanitt. A Csillagpark a főúttól 7,5 km-re található.

   2. A Kaposvár-Szenna-Zselickisfalud útvonalon a Zselickisfalud előtti erdei úton balra. A létesítmény távolsága a főúttól 7,1 km.

A gépkocsival érkező látogatók a csillagvizsgáló melletti parkolóban hagyhatják járműveiket, ahol buszok fogadására is van lehetőség.

A téli időszakban vadászati tevékenység miatt rövidebb időszakokra egyik útvonalat lezárhatják. Kérjük, a lezárásokról Hotel Kardosfa recepcióján (82/505-190) illetve a honlapon.

Autóbusszal:

A Zselici Csillagpark menetrend szerinti távolsági autóbusszal közvetlenül nem érhető el. Kaposvárról autóbuszjáratok indulnak Kaposszerdahely-Szenna-Zselickisfalud útvonalon, itt a megállóhely: Zselickisfalud, valamint Zselicszentpál-Simonfa-Bőszénfa (-Szigetvár) irányába, itt Simonfa vagy Bőszénfa településeken lehet leszállni, de a falvaktól a létesítmény kb. 10 km-re található.

   Cím: 7477 Zselickisfalud 064/2 hrsz

Tel.:+36 82-505-180    +36 30-1907-360
 E-mail.:  info@zselicicsillagpark.hu
Aktuális égboltkép

http://zselicicsillagpark.hu/
Forrás: http://zselicicsillagpark.hu/megkozelithetoseg.php


Útvonal - Bőszénfai szarvasfarm:

 A hangulatos zselici dombok között fekvő kis falu, Bőszénfa ad otthont a Kaposvári Egyetem EC Vadgazdálkodási Tájközpontjának ( Szarvasfarmnak) , a több mint 2 évtizedes múltra visszatekintő szarvaságazatnak.

7475 Bőszénfa, Malom u. 3.
Tel.: +36 20 / 9776 - 289 ( előzetes bejelentkezés)
szarvas.boszenfa@ke.hu
szarvasfarm@ke.hu

dani.tunde@ke.hu

http://szarvasfarm.ke.hu/bemutatkozunk/rolunk

Gépkocsival
A Kaposvárt és Szigetvárt összekötő 67-es főúton haladva, amennyiben Kaposvár felől érkezünk, akkor Simonfa település után 7 km-re (az emelkedőt követően) elérkezzünk Bőszénfára. A buszmegállótól tovább haladva

Autóbusszal:

A távolsági buszpályaudvaron ( 7400 Kaposvár, Újpiac tér 1.)  induló buszok közül aSzigetvár felé közlekedő járatokkal (kivéve gyors járat) jutnak a látnivalókhoz.  http://www.pannonvolan.hu/?q=content/ddkk


A térképre kattintva elkészítheti az útvonal tervezését.


Fekete Harkály tanösvény – Gyalog  és busszal


   A tanösvény hossza körülbelül 4km hosszú, a tájékozódást a fákra festett útirány jelző nyilak segítik, illetve a fafajokat is könnyen felismerhetik, az arra túrázok a fákra festett rövidítésekkel.

Elsőként néhány technikai információ, segítség, hasznos tanács:
• A tanösvény bejárható önállóan, vagy igényelhetı szakvezetés a Duna+Dráva Nemzeti Park Igazgatóságtól (információ: Turisztikai és Közkapcsolati Osztály, 72/517+200, dunadrava@ddnp.kvvm.hu).
• Az önálló bejáráshoz szükséges az alábbiakban közölt információk (a tanösvény tulajdonképpeni füzetének) kinyomtatása és a tanösvény adott, általában fára festett számmal jelölt állomásánál történő elolvasása.
(Tipp: a tanösvény+típusokról, köztük a füzetesről, Kiss Gábor: Hogyan építsünk tanösvényt? című könyvéből lehet érdekes dolgokat megtudni!)
• A terepen való tájékozódást fákra festett fekete harkályábrák, útirány+jelző nyilak, kinyomtatható térkép és az állomások GPS koordinátái is segítik.

Az útvonalról részletesen olvashat az alábbi linken : http://www.ddnp.hu/_user/browser/File/e-tanosv/feketeharkaly_to.pdf

Megközelíthető :

Kaposvár-Töröcske megközelíthetı   autóval   a Szigetvár+Kaposvár közti 67-es  útról  Kaposvár határában, Töröcske felé délre lekanyarodva, vagy a kaposvári  autóbuszállomásról óránként induló
14-es helyijáratú   autóbusszal   a végállomásig utazva.

 

 

 

 
Tourinform logo Kaposvár és a Zselic Vidéke TDM Egyesület EDEN - Kíváló Európai Desztinációk
Jelen honlap tartalmáért a Kaposvár és a Zselic vidéke TDM Egyesület felelős.
Látogatók száma 2007.12.10. óta: 3 864 013
Adatvédelem