Logo

Projekt logo
Rendezvénynaptár
« 2025. Január »
HKSzCsPSzV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

PROGRAMAJÁNLÓ
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 Akadálymentes verzió Főoldal Nyomtatás Elérhetőségek  
 

SZOLGÁLTATÁSOK/SZABADIDő/KALANDPARK

Digitális Tudásközpont Kaposvár

 

A város szívében az Együd Árpád Kulturális Központ (AGÓRA) épületének harmadik emeletén közel 400 m² területen állnak nyitva kapuink az érdeklődők számára.

 

Aki ellátogat hozzánk az alábbiakat ígérhetjük, hogy biztosan megtapasztalja!

ÉLMÉNY – KIHÍVÁS - JÓ CÉL – FEJLŐDÉS - KÖZÖSSÉG

Ezek jellemzik csapatunk munkáját is. De közülük mégis a legfőbb VARÁZSSZAVUNK az ÉLMÉNY, ami észrevétlenül szippantja be gyermeket és felnőttet egyaránt.

Azért dolgozunk és tervezzük jövő szolgáltatásainkat, hogy általuk a lehető legjobban hozzájáruljunk a digitális fejlődéséhez. A különböző korosztályok számára olyan élményt kívánunk adni, amely legtöbb esetben magától válik az ún. „A-HA élménnyé” és gyökereiben változtatja meg hozzáállásukat a digitális világhoz.

 

Mivel találkozhat, aki ellátogat hozzánk?

Robotika, LEGO robot építés és programozás, Sphero RVR robot ("marsjáró"), Dobot Magician Basic vagy Fanuc ipari robotkarok, tárgyalkotás, 3D tervezés és nyomtatás, lézervágás, micro:bit-ek és elektronika, okosotthon rendszerek és eszközök, VR világ, sok-sok online/offline játék, és amit még fel sem soroltunk!

Programjaink mindegyike az élményszerzés és szórakozás mellett a digitális tudás iránti érdeklődés felkeltésére, szükségességének megértésére, a pályaorientációra, a pályadöntések támogatására és a sikeres munkavállalói készségek kialakításra irányulnak.

Kinek ajánljuk programjainkat?

- Óvodás csoportoknak 5 éves kortól.

- Alsó és felső tagozatos osztályoknak, csoportoknak.

- Középiskolás osztályoknak, csoportoknak.

- Osztály- vagy tanulmányi kirándulóknak az ország bármely részéről.

- Céges vagy egyéb felnőtt csoportoknak, baráti társaságoknak csapatösszetartás és -építés, vagy csak egyszerűen szórakozás és élményszerzés céljából.

- Szülinapi party helyszínt keresőknek.

- Szakköreink közül minden korosztály találhat magának valót.

- Családoknak vagy bárkinek hétvégi szórakozáshoz.

- Táboraink pedig tartalmas nyári elfoglaltságot nyújtanak.

 

A képekre kattintva rövid videókat tekinthettek meg a nálunk zajló eseményekről!


Látogassatok el honlapunkra és tekintsétek meg részletes programkínálatunkat!

 

További információ:

7400 Kaposvár, Nagy Imre tér 2. (Agóra, 3. emelet)

+36 20 256 9457

info@dtk-kaposvar.hu

www.dtk-kaposvar.hu


Katica Tanya Élményközpont

A Katica Tanya egy 13 hektáros élményparadicsom, melyben egy helyen megtalálható az élmény mindhárom eleme: program, szállás, ellátás. Több, mint száz játszóalkalmatosságunk 95%-a egy belépőjeggyel igénybe vehető.

A Katica Tanya minden fejlesztését, játékát a környezettudatosság jellemzi.

Az Élményközpont: 

Magyarországon egyedülálló, óriási beltéri csúszdaház és játszóbirodalom minden generációnak.

- XIII. századi tervek alapján készült középkori Lovagvár és hajítógép, lovagi bemutatók. 

- Több tucat kül-és beltéri játék: ügyességi akadálypálya, óriás labirintus, pedálos gokartok, vízipark, kültéri csúszdák, légágyúpajta, öreg géppark, erdei kötélpályák és óriás lecsúszók

- 30 féle őshonos és hagyományos tartású háziállatnak otthont adó Bemutatógazdaság gondozási, simogatási programokkal

- Kalandbarlang (8 méteres mászófalak, minibowling pálya, ugrószőnyegek, kültéri szabadesés, készség- és kreativitást fejlesztő játékok)

- Jeles Napok, több mint félszáz kézműves, gazdálkodási, hagyományőrző és természetismereti programja.

- Kedvező idő esetén tópartunkon vízi járgányok hada, ugráló dombok, trambulinok, és egy 500 m2-es labirintus várja a Vendégeket. A nyári hőségben vizes játszóterünk biztosít felüdülést.

- Szivacslövőnk, és Kiütlek játékunk baráti versengések színtere lehet. Hófánkos csúszdánk minden korosztály számára biztosítja a felhőtlen suhanás élményét.

- Állatainkkal is közelebbi kapcsolatba kerülhetnek Látogatóink, ha részt vesznek állatgondozásainkon, és a tehénfejéseken.

- Erdei kötélpályánkon mindenki feszegetheti saját korlátait.

- Kalandbarlangunkban megmászható fal formájában a Mount Everest, aki pedig szeret gurítani, rendelkezésére áll a mini-bowling pályánk.

 

- Elektromos versenygokart pálya 

Egyedülálló 420 m-es modern versenygokart pálya nyílt a Katica Tanya Élményközpontban, amely elektromos versenygokartokat használ. Jelenleg 16 együléses gokart várja a sebesség és a versenyzés szerelmeseit, a közeljövőben további kétüléses gokartok is érkeznek majd, a családi élmény maximálizásáért. 

KORHATÁR

A gokartokat egyedül 10 éves kor felett lehet használni. Az ülések és a pedálok a testmagasság függvényében állíthatóak, sőt az ülésekbe helyezhető betétekkel tovább növelhető a kényelem. 

KÖRNYEZETTUDATOSSÁG

Az elektromos versenygokartokat a Katica Tanya saját napelemei által megtermelt energia hajtja, mely igazi kuriózum. Nincs káros anyag kibocsájtás. 

A BIZTONSÁGOS SZÁGULDÁS A LEGFONTOSABB

A biztonság az első szempont bármilyen fejlesztést is hajtunk végre a Katica Tanyán. A kimondottan erre a célra épített gokartok erősített alvázzal és speciális védelemmel készültek. Minősített bukósisakok mellett a gyermekeknek nyak és bordavédőt is biztosítunk a maximális biztonság érdekében. A pálya körül rugalmas védőkorlátrendszert építettünk, azaz, ha valaki még nem profi, a védőkorlát megóvja. Egy néhány perces videóban be is mutatjuk a biztonsági szabályokat és a vezetési trükköket.

Egyszerre 11 gokart tartózkodik maximum a pályán így az előzések is könnyen megtehetőek. A pálya meglehetősen sportos, kisebb emelkedők és lejtők teszik változatossá. Valójában 3 különböző pálya alakítható ki, amit időközönként átalakítunk, így összesen 3 pálya lehetőség van egy pályában. 

NYITVATARTÁS

A gokartpálya az Élményközponttól függetlenül is működik. Alapvetően jó idő esetén használható a versenygokart pálya, amennyiben a pálya száraz. Esténként sötétedésig, tehát 19 óra után is száguldhatnak a gokart szerelmesei. 30 foknál melegebb időben nem javasoljuk a pálya használatát.

Bővebb információ: https://katicatanya.hu/elektromosgokart/ 

 

Szálláshely kínálatunk:

- Turistaházaink - Összesen 110 férőhely társalgóval, cserépkályhával, szabadtéri tűzrakóhellyel

- Faházikók - Összesen 48 férőhely közös esőbeállóval és kültéri vizesblokkal

- Kemping - sátrazóknak és lakókocsival érkezőkenk; árnyas területen, önálló vizesblokkal, tűzrakóhellyel, padokkal, elektromos árammal

- Apartmanok - 2-8 fős család, vagy társaság részére, saját udvarral, teljesen felszerelt konyhával, 2-3 hálószobával és közös térrel

Virtuális túra


 

További információ: 

7477 Patca, Faluvég

Tel.:06/30-411-6002

E-mail: info@katicatanya.h

 www.katicatanya.hu

Képekre kattintva image videókat tekinthetnek meg a Katica Tanyáról!



Kalanderdő a Desedán

Kaposvár mellett található a Gombás-Deseda arborétum területén kialakított Deseda Kalanderdő, ahol tanösvények, kalandpontok, kalandjátszótér, madármegfigyelő és további érdekességek várják a látogatókat.

További információ:

SEFAG Zrt. Tel.:06/82-505-174 E-mail: kalanderdo@sefag.hu 

http://www.desedakalanderdo.hu/

Letölthető térkép

 
Tourinform logo Kaposvár és a Zselic Vidéke TDM Egyesület EDEN - Kíváló Európai Desztinációk
Jelen honlap tartalmáért a Kaposvári Turisztikai Marketing Nonprofit Kft. felelős.
Látogatók száma 2007.12.10. óta: 6 042 167
Adatvédelem