Logo

Projekt logo
Rendezvénynaptár
2024. Március »
HKSzCsPSzV
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Feliratkozás hírlevélre
E-mail cím:

magyar english
Elolvastam és elfogadom az Adatvédelmi szabályzatot
Hozzájárulok személyes adataim kezeléséhez
PROGRAMAJÁNLÓ
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 Akadálymentes verzió Főoldal Nyomtatás Elérhetőségek  
 

TOURINFORM/AKADáLYMENTES KAPOSVáR

Akadálymentes Kaposvár

„ Kaposvár és a Zselic,
… ahol az élmény szembejön”

A képre kattintva megtekintheti az Acces City Awards 2016-os videóját, melyben bemutatkozik az akadálymentes város, Kaposvár.


Kaposvár már évek óta figyelemmel kíséri a segítséggel élők helyzetét.
„Tapintható város” - 2009  A Tourinform-Kaposvár vakok és gyengénlátók számára elkészített anyagaival hatalmas lépést tett ez ügyben. A kaposvári kezdeményezés egyedülálló volt országban! A dombornyomott belváros térkép, a Braille írásos brossúra és az audio guide-ra feltöltött hanganyagok segítségével az érintettek önállóan ismerhetik meg KaposvártEzekben az években a mozgásukban korlátozottak számára is pozitív fejlesztések zajlottak a településen.
A Tourinform 2010 óta teljes körben akadálymentes. A mozgáskorlátozottak, a kisgyermekesek akadálymentes bejáraton át jutnak be a helyiségbe, ahol vezetősáv és mozgáskorlátozott mosdó áll rendelkezésére. A hallássérülteket egy indukciós hurok segíti a kommunikálásban. Vakok és gyengénlátók számára Braille írásos nyitva tartás tábla és információs anyagok érhetők el. A Tourinform honlapjának magyar nyelvű oldalai 2010 óta „A” szintű akadálymentesek: www.tourinformkaposvar.hu.  „Jeles Kaposvár” -- 2011-ben készült kisfilm a hallássérültek turizmusba való bevonását célozta meg, amely tíz percben egy hallássérült apa és fia segítségével, jeleléssel és feliratozással kísérve mutatja be a várost.
A Tourinform iroda mellett, Kaposvár belvárosa közterületei, a kulturális intézmények, a kulturális rendezvények helyszínei és a főbb látnivalók, a városi fürdő a strand teljes területe is mindenki számára elérhető. A teljes belváros akadálymentes, beszélő lámpás és vezetősávos gyalogátkelőkkel, alacsonypadlós autóbuszokkal találkozunk.
Érdekesség továbbá, hogy 30 horgászhely akadálymentes - szilárd burkolatú, mindenki számára hozzáférhető a Zselicben a szelíd szarvasok simogatása, és a Csillagoségbolt park éjszakai túrája. 
Kaposvár és a Zselic biztosítani tudja, hogy minden segítséggel élő egyenlő eséllyel férjen hozzá a város által nyújtott programokhoz és a szolgáltatásokhoz. Kaposvár és a Zselic méltán nyerte el, és viseli a „Kiváló Európai Desztináció” megtisztelő címet!


Akadálymentes látnivalók:
Kaposvár teljes belvárosa akadálymentes. A belvárosban nincs járdaszegély, az átkelőknél hangjelzés segíti az áthaladást. A belvárosban tapintható és körüljárható szobrok élénkítik az Ady Endre utcát a  Fő utcát, Kossuth teret és a Szivárvány Kultúrpalotát .

Tourinform iroda akadálymentes bejárattal, mosdóval és indukciós hurokkal rendelkezik.Városnézéshez Audio-guide-ot, Braille írásos térképet tudunk biztosítani. Az Agóra - Együd Árpád Kulturális Központ kiállításai, a Vaszary Képtár tárlata , a Szivárvány Kultúrpalota és zenés, kulturális rendezvényei látogathatóak. Erdők Háza Látogatóközpont teljes kiállítása akadálymentes. Az intézmények mindegyikében akadálymentes mosdó található.

Akadálymentes térkép - A térképen megtekinthetőek az akadálymentes látnivalók és éttermek.


 

Akadálymentes előadás Csiky Gergely Színházban
A 90 decibel projekt keretein belül 2009 óta akadálymentes előadások is láthatóak a Csiky Gergely Színház falai között. Az akadálymentes előadásokat jeltolmács segítségségével siketek és nagyothalló nézők is élvezhetik. A látássérülteknek pedig képzett színházi narrátorok segítik az előadások megértését. Évente 2-2 darab akadálymentes előadást tartanak.


Tovább információ:
Csiky Gergely Színház jegyirodában
7400 Kaposvár, Rákóczi tér 1.
Telefonszám: 06-82/511-207, 06-82/511-208
E-mail: jegyiroda@csiky.hu
Akadálymentes honlap: https://www.csiky.hu/



Akadálymentes közlekedés:


2015 novemberében a Kaposvári Megyei Jogú Város önkormányzata 40 új gázüzemű autóbuszra cserélték le régi helyi járatos autóbuszparkjukat. Az új buszok  alacsony padlósak, rámpával rendelkeznek így  kielégítik a babakocsival utazók, a fogyatékkal élők és az idős emberek igényeit. A városban az  átkelőpontoknál beszélő lámpák segítik az átkelést az úttesten.

Vasútállomás és autóbuszállomás

A vasútállomás épülete kívül és belül is akadálymentes, továbbá akadálymentes mosdó is rendelkezésre áll. 

A teljes akadálymentesítés az Esterházy hídon  négy lift, illetve rámpák segítségével valósul meg.



 
Tourinform logo Kaposvár és a Zselic Vidéke TDM Egyesület EDEN - Kíváló Európai Desztinációk
Jelen honlap tartalmáért a Kaposvár és a Zselic vidéke TDM Egyesület felelős.
Látogatók száma 2007.12.10. óta: 5 464 852
Adatvédelem