FIGYELEM-Aktuális információk  


Kaposvár és a Zselic vidéke TDM Egyesület:


ÚTMUTATÓ AZ ÚJ, QR KÓDOS KAPOSVÁR KÁRTYÁHOZ

 

A megújult, okos Kaposvár Kártya számos új, felhasználóbarát tulajdonságokkal rendelkezik, melyeket az alábbiakban részletesen is elolvashat. 

 

A Kaposvár Kártyák lecserélése

2019. évtől kezdődően új kártyarendszer került bevezetésre, melynek értelmében lecseréljük az összes régebbi típusú kártyát. A kártyatulajdonosok az alábbi kártyákkal rendelkezhettek eddig

(1) Fényképes, kék színű kártya, a Kossuth tér és a Városháza képével díszítve vagy,

(2)  Kék színű kártya, a Kossuth tér és a Városháza képével díszítve vagy,

(3) Sárga színű, Kaposvár logóval ellátott kártya, melyen a név és a sorszám a sárga oldalon szerepel. 

 

 (1)                                  (2)                                  (3)

  

Az új kártya kézhezvételétől számítva ezek a kártyák nem lesznek érvényben.

 

Az új Kaposvár Kártya (QR kódos)

 

 

A Kaposvár kártyák érvényessége

A kártyák érvényessége naptári évre szól, tehát a lejártát követően a Tourinform irodában (Fő utca 8.) lehet őket megújítani. 

 

Felhasználói útmutató az új Kaposvár kártyához

A kártyarendszer modernizálását követően is kiállítunk egy új kézzel megfogható plasztik kártyát, melyet postai úton vagy személyesen vehet át a Tourinform irodában.

 

Hogyan kaphatom meg az új kártyám?

Azon kártyatulajdonosok, akik 2018. november 5. és 2019. január 15. között hosszabbították vagy igényelték kártyájukat, postai úton kaphatják meg, melyet az önkormányzati kézbesítő visz házhoz. Kivételt képeznek azok a felhasználók, akik személyes átvételre kérték. Őket a megadott elérhetőségeken (telefonon vagy e-mailben) értesítjük, hogy személyesen, a Tourinform irodában vehetik át új kártyájukat. 

Nincs teendőjük azoknak a kártyatulajdonosoknak, akik 2019. január 16-tól hosszabbították régi, vagy igényeltek új kártyát. Ők már a QR kódos kártyával rendelkeznek. 

 

Hogyan tudom használni az új kártyámat?

1. E-mail címmel és okos telefonnal is rendelkezem. 

Fontos: Az e-mail címemet megadtam az érvényesítéskor!

QR kód használata telefonon keresztül a plasztik kártya helyett: Az új kártyarendszertől automatikus rendszerüzenet érkezik a megadott e-mail címre: „Elkészült a kártyád”. Az ott szereplő QR kód (kétdimenziós vonalkód) okos telefonra lementhető kép formátumban, mely a jövőben egyenértékű lesz a plasztik kártyával. Ezáltal az elfogadóhelyeken a telefonon keresztül felmutatott egyedi QR kód is elegendő lesz, ha többek között a felhasználónál nincs ott a plasztik kártya. Emellett a plasztik kártya továbbra is használható a megszokott módon.

Felhasználói rendszer: Az e-mailben található QR kódra kattintva megjelenik a Kaposvár kártya felhasználói oldal bejelentkezési felülete. Bejelentkezni a felhasználónévvel (saját e-mail cím) és PIN kóddal lehet (4 jegyű számsor, mely az e-mailben a QR kód mellett olvasható). A bejelentkezés kétféle menüpont közül válogathat:

 „A kártyám”: Itt saját adatok, illetve kártya-felhasználási információk olvashatók. 

„Elfogadóhelyek”: Itt megtekintheti a friss és naprakész Kaposvár kártya elfogadóhelyek listáját, illetve a kedvezményekről szóló információkat.

Fontos tudni, hogy egy e-mail címet csak egy felhasználóhoz tudunk regisztrálni, hiszen az egyben a felhasználónév is!

 

2. E-mail címmel rendelkezem, de okos telefonom nincs. 

Fontos: Az e-mail címemet megadtam az érvényesítéskor!

Ez esetben az új plasztik kártya használható a megszokottak szerint. 

Számítógépen keresztül is megtekinthetők a saját kártya adatok, és a kártyahasználati információk (1. pontban leírtak szerint).

3. Sem e-mail címmel, sem okos telefonnal nem rendelkezem.

A kártyatulajdonosnak semmi teendője nincs. Az új plasztik kártya az eddig megszokottak szerint használható.  

4. Kaposvár kártya felmutatásával vásárolok, kedvezményes helyi járatos buszbérlettel rendelkezem

Az új kártya kézhezvételét követően annak sorszámát kell megadni a bérletre. Az új sorszám a fehér oldalon, a név felett szerepel. 

5. Szombati napra szóló parkoló kártyával rendelkezem

A Kaposvár Kártyával továbbra is igényelhető szombati napra ingyenes parkoló kártya. Ennek feltétele, hogy a kártyatulajdonos személyautóval rendelkezzen (M1), valamint az ő neve szerepeljen a forgalmiban. Az igényléshez lakcímkártya és forgalmi engedély vagy ezek másolata szükséges. Az ingyenes szombati parkolás a kártya érvényességéig tart és 3 hetes átfutási ügyintézési idővel rendelkezik, ezáltal célszerű azt időben megújítani.

Kaposvári állandó lakos továbbá Kaposváron tanuló, nappali tagozatos diák igényelhet a Kaposvár Kártyát. A kártya igénylésének és átvételének helye a Kaposvári Tourinform Iroda, 7400 Kaposvár, Fő u. 8. 
Az irodában a Tourinform munkatársai töltik ki az elektronikus adatfelvételi lapot. Ehhez az ügyintéző az igénylő lakcímkártyája alapján a lakcímadatokat ellenőrzi és megállapítja a jogosultságot.

Ha az igénylő nem kaposvári állandó lakos, de Kaposváron nappali tagozatos tanulói/hallgatói jogviszonnyal rendelkezik, a Kaposvár Kártya igényléséhez szüksége lesz az oktatási intézmény igazolására az élő tanulói/hallgatói jogviszonyról. 
Ha a Kaposvár Kártya mellé az igénylő szeretne saját nevén lévő személy-gépkocsijára, szombati napra és Kaposvár Város Önkormányzata által üzemeltetett díjköteles parkoló helyekre szóló, ingyenes parkolási jogosultságot kérni, az ügyintézéshez az autó forgalmi engedélyére is szükség lesz. 
2015. április 1-étől a kártya elkészítése a Tourinform irodában történik, igényléskor átvehető.


Az újonnan kiváltott Kaposvár Kártya tárgyévben, továbbá a következő év január 31-ig használható további érvényesítés nélkül! A Kaposvár Kártya érvényességét évente meg kell hosszabbítani a folyamatos használat érdekében. 
A következő évi érvényesítések november első munkanapjától intézhetők a Tourinform Irodában. A lakcímkártyára és szükség szerint az  oktatási intézmény igazolására a Kaposvár Kártyák érvényességének hosszabbításakor is szükség van!  A meglévő szombati ingyenes parkolási jogosultság folytatásához a rendszám egyeztetésére van szükség! 
Lejárt érvényességű Kaposvár Kártya bármikor újraérvényesíthető!


A Kaposvár Kártya kiállításának díja teljes áron 1000 Ft + Áfa (1270 Ft), 14 év alatti gyermek és nyugdíjas számára 500 Ft + Áfa (635 Ft). A meglévő Kaposvár Kártya érvényesítési költsége a fenti díjak fele, bruttó 635 illetve 320 Ft.

További kérdések esetén, kérjük, forduljon hozzánk bizalommal az alábbi elérhetőségeken:

Tourinform Kaposvár

Kaposvár és a Zselic Vidéke Turisztikai Desztináció Menedzsment Egyesület

Cím: 7400 Kaposvár, Fő utca 8.

Tel.: 82/512-921 Fax: 82/320-404

E-Mail cím: kaposvar@tourinform.hu

Elfogadóhelyek listája: http://www.kaposvarkartya.hu/
Elfogadóhelyeknek: http://www.kaposvarkartya.hu/
Részletek a honlapon: http://www.kaposvarkartya.hu/


Hungary Card 2018

Lepje meg magát és családját a 2019. évi Hungary Card – Magyar Turizmus Kártyával, mely számtalan megtakarítási lehetőséget kínál belföldön egy éven át.

Fedezze fel Magyarország számtalan látnivalóját, természeti és kulturális értékeit, földön, vízen, levegőben, s mindezt sok-sok kedvezménnyel!

Válassza a kártya bármely típusát, a Basic, vagy Plus csomagot, kedvezményes utazási lehetőségek, múzeumi, színházi, állatkerti, cirkusz, és fürdő belépők, és sok más szabadidős tevékenység várja az országban.  A kártya nem névre szóló, így barátok, ismerősök is élvezhetik annak előnyeit 2020. január  31-ig.

A kedvezményeket három módon kaphatják meg: 

·         Kártya felmutatásával sok száz elfogadóhelyen, 

·         Közlekedési kedvezmények a szelvényfüzetben 

·         További vonzó kínálat az internetről letöltött és  kinyomtatott  „e-szelvények”  segítségével

Egy kis ízelítő a kártyacsomagok tartalmából:

Hungary Card Basic: Az ára már az első használatnál megtérülhet, tartalmazza az összes felmutatós kedvezményt (10-50% szálláshelyek, éttermek, strandok, kalandparkok, fitness termek, színházak, múzeumok, fesztiválok, stb.) és számos elektronikus kedvezmény tartozik hozzá, pl. fél árú belépők a Zsolnay-Negyedbe, Újszínházba, Bethlen Téri Színházba, Fővárosi Állatkertbe, 20% dunai hajózásnál, 25% a Fővárosi Nagycirkuszba, 50% a Művészetek Völgye Fesztiválra, stb.

Hungary Card Plus: 

·         Magában foglalja a Basic csomag összes kedvezményét

·         33-50% egyúti vasúti menetjegyre

·         50% helyközi Volán autóbuszjáratokon

·         Ingyenes helyi közlekedés vidéki nagyvárosokban

·         50% az Aquaworldbe

·         50% Cserkeszőlő, Hévíz, Sárvár gyógyfürdőinek egyikében

·         50% balatoni hajózásnál

Árak:
Hungary Card Basic: 7 000 Ft /db
Plus csomag: 13 000 Ft /db

A kártya érvényessége: 2020. január 31.

Megvásárolható >

77401 KUPONKÓD SEGÍTSÉGÉVEL 10% KEDVEZMÉNNYEL RENDELHETŐ MEG a kártya bármely típusa a www.hungarycard.hu oldalon keresztül. A kiszállítás ingyenes.


Kövesse a Németh István program fejlesztéseit Kaposváron

Kaposvári Aréna:  http://kaposvarmost.hu/kereses?tag=kaposvar-arena

Csiky Gergely Színház: http://kaposvarmost.hu/kereses?tag=csiky-gergely-szinhaz

Ideiglenes buszpályaudvar: http://kaposvarmost.hu/videok/kaposvar-most/2018/05/24/igy-fog-kinezni-az-ideiglenes-tavolsagi-autobusz-allomas.html

Forgalmi rend változás: https://utinform.kaposvar.hu/

 


Kaposvári Tekergő

A Public Bike System Hungary Kft. elektromos rásegítésű kerékpár és e-roller kölcsönző/megosztó rendszere hozzájárul, hogy a kaposvári polgárok, a városban tanuló diákok  valamint a környező településekről napi rendszerességgel munkába járók gyorsabban,  könnyebben és olcsóbban elérjék a városban található úti céljukat. A kerékpár  megosztó rendszer elektromos rásegítésűkerékpárokkal és e-rollerekkel üzemel. A „Kaposvári Tekergő” rendszer jelenleg 4 állomáson (helyszínek  bővebben a https://cityebike.hu/kaposvar/ weboldalon) összesen 48 db elektromos kerékpáros dokkolóval, 26 db e-kerékpárral, 6 db e-rollerrel áll rendelkezésre.  Az állomás használata és az állomásokon  található dokkolók ONLINE internet kapcsolattal működnek. Az elektromos kerékpár hatótávolsága max. 70-100 km, az e-roller hatótávolsága max. 20 km.
Használati díj:
-    Kaposvár kártyával   4635 Ft /3650 pont/ 1 év használatra
-    CityBike kártya 5715 Ft/3650 pont/ 1 év
-    Turista (és egyéb felhasználók)  500 Ft/óra + 10000 Ft kaució / fő
Regisztrációhoz szükséges a lakcímkártya, fényképes igazolvány, e-mail cím, és telefonszám.

További információ:

https://cityebike.hu/kaposvar/

Regisztráció a kerékpárokhoz

https://regisztracio.cityebike.hu/


Krisna-Völgy kedvezmény kártya

Krisna-völgyi kedvezmények:

- 50 % -os kedvezmény 5 fő részére

- 10% -os kedvezmény : Govinda étterem, ajándékbolt, tanfolyamok, szállások, webshop

 

További információ:

Somogyvámos, Fő u 38. Tel.:30/4363-900

Kedvezménykártya infovonal : 30/6412309 (H-P 10:00-14:00)

E-mail: info@krisnavolgy.hu     http://kartya.krisnavolgy.hu/


 

  Forrás: Tourinform Iroda Kaposvár - www.tourinformkaposvar.hu - 2019-05-23 20:54