Logo

Projekt logo
Rendezvénynaptár
2018. Július »
HKSzCsPSzV
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Feliratkozás hírlevélre
E-mail cím:

magyar english
Elolvastam és elfogadom az Adatvédelmi szabályzatot
Hozzájárulok személyes adataim kezeléséhez
PROGRAMAJÁNLÓ
 
 
 
 
 
 

 Akadálymentes verzió Főoldal Nyomtatás Elérhetőségek  
 

Üdvözli Önt a Virágok Városa, Kaposvár

Kaposvár, mint a Festők Városa

Rippl-Rónai József, Vaszary János, Galimberti Sándor, Kunffy Lajos... Mind jeles, nemzetközileg is elismert festőművészek, akik több szállal kötődnek városunkhoz, annak korabeli kulturális életéhez. Rippl-Rónai lakóháza ma is látogatható, emlékmúzeumként és kiállító-teremként funkcionál. Kortárs tárlatok és időszaki kiállítások színhelye, otthona a Vaszary Képtár; a Rippl-Rónai Megyei Hatókörű Városi múzeumként állandó és időszakos kiállításoknak ad otthont, köztük Rippl-Rónai Ödön gyűjteményének.

2000 óta, immár hagyományosan május végén zajlik a Rippl-Rónai fesztivál, melyet a Kaposvárhoz köthető festőóriások tiszteletére rendezünk. A négy napos, könnyed, vidám, mediterrán atmoszférájú programsorozaton az utcán alkotó festők, kézművesek, előadóművészek között nézelődhet a látogató, megpihenhet a kávézók teraszán, igényes zenei koncerteken, táncos produkciókon szórakozhat.




Kaposvár, mint a virágok városa

Az 1910-es évek Virágos Kaposvár mozgalmának ma is követője a város. 2003-ban első helyezést ért el a Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyben, majd 2004-ben arany minősítést szerzett Franciaországban az Európai Virágos Városok és Falvak Versenyén továbbá 2010-ben megkapta a  Magyarország legszebb főtere, főutcája címet. Minden évben több ezer virágtő kerül a szobrokat, járdákat, utakat övező ágyásokba, villanyoszlopokra, így aki tavasztól őszig látogat Kaposvárra, teljes virágpompájában találja a várost.



Kaposvár, mint a szökőkutak városa

Kaposvár első szökőkútját 1913-ban állították a Csiky Gergely Színház előtt. Azóta a várost járva a Kossuth téren, a Berzsenyi, Európa, Színház és Városligeti parkban, de akár a Fő utcán, útkereszteződésekben is impozáns szökőkútra vagy ivókútra bukkanhatunk, melyek igazi felüdülést hoznak az ide látogatóknak és az itt élőknek.


Kaposvár, mint a szecesszió városa

Kaposvár belvárosa nagyrészt a XIX-XX. század fordulóját megelőző és követő időkben épült ki. Az 1911-ben megnyílt Csiky Gergely Színház épülete, a Szivárvány Mozi és Zeneház, a Kaposvári Tudomány és Technika háza, az Ady Endre, Dózsa György, Kontrássy utcák egy-egy épülete, a Városháza üvegablakai mind a szecessziós stílus egy-egy gyöngyszeme.




Kaposvár, mint a fesztiválok városa

A Dorottya napi farsangi programsorozattal kezdődik a fesztiválok ideje Kaposváron. Májusban a város ismert festőművészeinek tiszteleg a Rippl-Rónai Fesztivál. A nyári hónapokban a Szivárvány Kultúrpalotában zajlik a Kaposvári Nyári Színházi Esték előadássorozat. Kétévente városunkban gyűlnek össze a színházak kicsiknek szóló darabjaikkal a Gyermek- és Ifjúsági Színházak Biennáléján. Nyaranta Kaposvár ad otthont a világ minden tájáról érkező mintegy 200 ifjúsági labdarúgó csapatnak a Youth Football Festival keretében.

 

Kaposvár, mint a Zselic fővárosa

A Kaposvártól délre elterülő Zselic lankái között meghúzódó apró települések, patakok, kisebb tavak egyedi hangulata, festői környezete elvarázsolják a látogatót. A terület 9042 hektárja adja a Zselici Tájvédelmi Körzetet, mely a gyertyános-tölgyes, bükkös-ezüsthársas erdőket, védett növényeket, állatokat óvja. A szerteágazó, kijelölt turistautakat járva nemcsak a természeti értékeket, hanem a kis zselici falvakat is felfedezhetik a kirándulók, köztük az Európa Nostra díjas Szennai Szabadtéri Néprajzi Gyűjteményt és a bőszénfai Szarvasfarmot is.



Kaposvár, mint Nemzeti Sportváros

A Nemzet Sportvárosa címet azok a települések kapják, melyek sokat tesznek azért, hogy a város lakossága változatos és aktív sporttevékenységet folytathasson az egészséges életért. Kaposvár sportélete számos olimpiai és világbajnokot adott Magyarországnak. Többszörös magyar bajnok a város kosárlabda és röplabda csapata, a labdarúgó együttes az első osztályban játszik. A közeli Deseda tavon kajakozni, kenuzni, a Városi Fürdőben úszni, a kijelölt kerékpárutakon kerékpározni lehet, a téli, jeges sportok kedvelőinek a Jégcsarnok áll rendelkezésére. Rendkívül népszerűek a város és környéki lovasbázisok.

Kaposvár, mint akadálymentes város

A Tourinform iroda mellett, Kaposvár belvárosa, közterületei, a kulturális intézmények, a kulturális rendezvények helyszínei és a főbb látnivalók, a városi fürdő, a strand teljes területe is mindenki számára elérhető. A teljes belváros akadálymentes, beszélő lámpás és vezetősávos gyalogátkelőkkel, alacsonypadlós autóbuszokkal találkozunk. Érdekesség továbbá, hogy 30 horgászhely akadálymentes - szilárd burkolatú, mindenki számára hozzáférhető a Zselicben a szelíd szarvasok simogatása, és a Csillagoségbolt park éjszakai túrája.  Kaposvár és a Zselic biztosítani tudja, hogy minden segítséggel élő egyenlő eséllyel férjen hozzá a város által nyújtott programokhoz és a szolgáltatásokhoz. Kaposvár és a Zselic méltán nyerte el, és viseli a Kiváló Európai Desztináció megtisztelő címet!



 
Tourinform logo Kaposvár és a Zselic Vidéke TDM Egyesület EDEN - Kíváló Európai Desztinációk
Jelen honlap tartalmáért a Kaposvár és a Zselic vidéke TDM Egyesület felelős.
Látogatók száma 2007.12.10. óta: 5 477 782
Adatvédelem